ΕΛΛΗ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ

Η Έλλη Καραδήμου είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Δραματικής Σχολής του Κώστα Καζάκου, έχει δε διδαχτεί γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.

΄Εχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχει μελετήσει χορό, σκηνική παρουσία και κίνηση (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και λάτιν χορούς), έχει δε παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα χορού στο Broadway Dance Center, στη σχολή της Martha Graham και στο Peridance Center. Συμμετείχε στο Summer Intensive Course που διοργάνωσε το Siti Theater Company και στο Skidmore College με αντικείμενο μελέτης τις μεθόδους Viewspoints  και Suzuki  (έναν  ριζοσπαστικό τρόπο χρήσης και έκφρασης του σώματος και του λόγου. Η γνωριμία της με το αργεντίνικο τάνγκο στάθηκε σταθμός στην καριέρα της καθώς αφοσιώθηκε σ΄αυτό, σπουδάζοντάς το στη γενέτειρά του, το Μπουένος Αίρες με τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους.

Από το 2004 εργάζεται ως χορεύτρια χορογράφος και χοροδιδάσκαλος του tango. Από τότε και έως και σήμερα, διοργανώνει στην Αθήνα τις βραδιές αργεντίνικου τάγκο «Lo de Elli» σε εβδομαδιαία βάση. Οι εκδηλώσεις της είναι υπό την προστασία του ομίλου UNESCO Πειραιώς και νήσων.

Τον Ιούνιο του  2008 και το 2010 αντίστοιχα συνέθεσε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις «Puerto tango»,  «Tangoesia» Επίσης τo 2010 προκρίθηκε ως φιναλίστ στον παγκόσμιο διαγωνισμό tango  στο Μπουένος ΄Αιρες (Campeonato mundial de tango 2010). Τον Ιούλιο του 2011 κέρδισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο σκηνικό tango, και τον Δεκέμβριο του 2011 έκανε την καλλιτεχνική σύνθεση και την παραγωγή της παράστασης «Mala Junta -Το τελευταίο τανγκό» στο θέατρο Ολίβιο