ΕΛΕΝΗ ΨΑΡΡΑ

Διδάσκει:
Latin (American & International Style), Oriental, Pilates, Zumba

Πτυχία:
IDTA Latin, ISTD Modern, Flamenco SDBE, Pilates Instructor, Zumba Fitness Instructor

Την καλλιτεχνική της κλίση και την αγάπη της για τις τέχνες δικαιολογεί η καταγωγή της από το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Αν και η πρώτη της αγάπη ήταν η ζωγραφική, την κέρδισε πολύ σύντομα ολοκληρωτικά ο χορός.

Ξεκίνησε τα χορευτικά της βήματα από τη σχολή χορού «Χοροκίνηση», στην οποία μαθήτευσε και απέκτησε το πρώτο της πτυχίο Modern Jazz (ISTD). Η σχολή χορού «Arroyo Dance», η πρώτη αναγνωρισμένη σχολή Flamenco στην Ελλάδα, την εφοδίασε με το πτυχίο της από τη Sociedad de Baile Español (SDBE). Η γνωριμία της με την πρωταθλήτρια αθλητικού χορού Galena Velikova στάθηκε καθοριστική, καθώς μυήθηκε στα μυστικά των Latin και Smooth χορών (Αmerican Style - κοινωνικός χορός) και στον αθλητικό διαγωνιστικό χορό (International Style). Είναι κάτοχος των πτυχίων Associate και Licentiate της IDTA (International Dance Teachers’ Association).

To 2004 κατέκτησε το πρώτο της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Latin Χορών, ενώ ακολούθησαν στη συνέχεια και άλλα.

Η επόμενη κατάκτησή της ήταν το Oriental (ή Belly dance). Μαθήτευσε στη διάσημη χορεύτρια και δασκάλα Oriental Rhea, η οποία της μετέδωσε τις γνώσεις της και της έδωσε τα εφόδια για να διδάξει αυτόν τον ιδιαίτερο θηλυκό, μυστηριακό παραδοσιακό χορό.

Καθώς δεν την αφήνει ασυγκίνητη και η γυμναστική, την οποία θεωρεί ως τον καλύτερο τρόπο να προστατέψει ένας χορευτής το σώμα του από τις αναπόφευκτες κακώσεις του χορού, απέκτησε το πτυχίο διδασκαλίας της πλέον δημοφιλούς μεθόδου γυμναστικής Pilates από το «Physicalmind Institute». Στη συνέχεια, έγινε Zumba Fitness Instructor, καθώς η Zumba συνδυάζει χορό και γυμναστική, κατακτώντας τις καρδιές δασκάλων και μαθητών.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα (Όρνιθες, Λυσιστράτη), σε συνεργασία με το χοροθέατρο «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη (Λυκαβηττός, Βεάκειο, Θέατρο Στοά), στα «Δρώμενα» του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αλλά και στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης («Δημήτρια» 2004-2005).

Τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει το αργεντίνικο tango, με το οποίο ασχολείται ενεργά με μαθήματα από γνωστούς δασκάλους (Έλλη Καραδήμου, Gabriel Marino, ‎Jordi Moragues Massanet, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος) και σεμινάρια από διεθνώς διακεκριμένους maestros (Nito & Elba Garcia, Geraldine Rojas, Marcela Duran, Carolina Bonaventura, Maja Petrovic, Magdalena Valdez, Fabián Peralta & Josefina Bermúdez, Neri Piliu & Yanina Quinones, Esref Tekinalp & Vanessa Gauch, Roberto Zuccerino, Luna Palacios, Max Van De Voorde & Solange Acosta, Natasha Lewinger κ.ά.).