ΕΛΕΝΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ

Διδάσκει:
Μπαλέτο (RAD), Modern Dance (ISTD), Jazz, Hip-Hop

Πτυχία:
Ballet RAD Advanced I, Modern ISTD Advanced II-DDI-DDE

Η Έλενα Δαφέρμου είναι απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής (Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, έχει σπουδάσει αρκετά είδη χορού, με ειδίκευση στον κλασικό και σύγχρονο χορό (ISTD και RAD), ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων hip-hop, musical, jazz, funky jazz, street dance, pilates, aerobic, Zumba και παραδοσιακών χορών (Royal Academy of Dance - London, ΕΛΣ, ΚΣΟΤ, Morianov, Δελφικό Ωδείο, Όλια Στεφανίδου, Φωκάς Ευαγγελινός).

Από το 2010  διδάσκει χορό και δημιουργική κίνηση σε μαθητές, ηθοποιούς και τραγουδιστές. Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς χορογράφους, όπως η Άρτεμις Ιγνατίου, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Αναστάσιος Δεληγιάννης, καθώς και με διάφορους χορογράφους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Το 2010 συμμετείχε με την ΕΛΣ σε πρωτότυπο project κατά της παχυσαρκίας, ενώ από το 2011 είναι ιέρεια στην Aφή και Παράδοση της Oλυμπιακής Φλόγας στους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στα Ολυμπιακά Φεστιβάλ Νεότητας (London 2012, Sochi 2014, Innsbruck 2012, Nanjing 2014, Utrecht 2013, Brasov 2013, Vorarlberg 2015, Liechtenstein 2015). Επίσης, συμμετείχε στην Αναβίωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και στα Special Olympics ως Ιέρεια και χορεύτρια (2011, 2012, 2013).

Από το 2012 διαθέτει τη δική της ομάδα χορού «Στίγμα», με συμμετοχή στα φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων χορογράφων, Ιωνικές Γιορτές, κ.λπ.

Έχει χορέψει και χορογραφήσει video clips διαφόρων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Shaya, Vegas, Nevma κ.λπ., ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα shows, όπως MAD VMA και Eurovision στο πλευρό Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. 

Από το 2014 παρακολουθεί σεμινάρια Xοροθεραπείας.